fredag 27 september 2013

Mera Warwick Estate

För ett tag sedan skrev jag om Warwick Wine Estates trevliga cabernet sauvignon-vin, kallat The First Lady (gissa vad Michelle Obama blev bjuden på när hon nyligen besökte Sydafrika). Jag drack det också på plats i Sydafrika, men nu har jag till min glädje upptäckt att det faktiskt finns i beställningssortimentet för högst resonabla 139 kr. Beställ och testa! ni kommer inte att bli besvikna.

Jag har fortsatt att botanisera i Warwicks sortiment och upptäckt Three Cape Ladies och Trilogy också. Three Cape Ladies är en så kallad Cape Blend, bestående av druvorna Cabernet Sauvignon, Pinotage och Syrah. Jag drack det på restaurang i förra veckan, och blev mycket förtjust. Här finns massor av generös frukt, men ändå bra stadga i form av lite kärva tanniner. Vinet finns i beställningssortimentet, från Amka Vinimport, och kostar 199 kr.

Trilogy är prestige-vinet från egendomen i Stellenbosch, med en druvsammansättning tydligt inspirerad av Bordeaux, bestående av en majoritet Cabernet Sauvignon, kompletterat med Cabernet Franc och Merlot. Detta vin har jag tyvärr inte hunnit prova ännu, men det ligger en flaska på lut i källaren. Lovorden i guideböckerna från Sydafrika är mycket goda. Även detta finns i beställningssortimentet för 256 kr.

Inga kommentarer: