måndag 11 oktober 2010

Vintips: Campredon

Nu när höstmörkret smyger sig på oss så blir man sugen på att prova några av sommarens soliga inköp från Languedoc. I helgen var det Alain Chabanons 2008 Campredon som korkades upp. Den består av druvblandningen 48% Syrah, 22% Mourvedre, 16% Grenache och 14% Carignan, allt biologiskt odlat utanför den lilla byn Lagamas. Noteringarna från sommarens besök hittar ni här.

När man sticker näsan i glaset får man lite sydfranska örter och härlig mörk frukt. När sedan vinet kommer i munnen så blir man fullkomligt nerbrottad. Här finns frisk körsbärsfrukt, peppar, örter, stadiga tanniner och en smaskig lakritsavslutning. Det är bara att konstatera att detta är ett fantastiskt bra vin. Varför köpte jag inte flera lådor??? Jag måste ner till Languedoc för ett återbesök snarast.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Eller så beställer du den av Vinik bara ;-)

Putte sa...

Det är ju ett ganska rationellt alternativ, men jag tar alla chanser att komma ner till Languedoc igen.

Per and Britt, BKWine sa...

Onekligen en utmärkt producent i Languedoc. Gör ett flertal bra viner. Gör en märklig merlot också. Det är ju trevligt att i alla fall en del av dem finns att få tag på i Sverige. Och så här ser han ut: http://tinyurl.com/28bsoft

Putte sa...

Per & Britt! Det är er förtjänst att jag hittade till Domaine Alain Chabanon. Er utmärkta Languedoc-bok var min guide i somras. Stort tack!