måndag 11 februari 2013

Paul Dolan Zinfandel

En sortimentsprovning är utan tvivel en bra marknadsföringsmetod för vinimportörer. När man får tillfälle att prova så många viner samtidigt, så hittar man nästan alltid någon ny favorit. Jag blev i alla fall omedelbart inspirerad, och en första laddning av viner från Wards beställningssortiment bars hem härom dagen, för lite mer vinnjutning i lugn och ro.

Paul Dolan var som sagt tidigare chef på välkända Fetzer. Där var han bl.a. med om att skapa det ekologiska varumärket Bonterra, som funnits på Systembolaget sedan länge. Nu har han tillsammans med några likasinnade skapat Mendocino Wine Company, där Paul Dolan Wines ingår. Miljötänkande genomsyrar hela deras produktion, och alla druvor är organiskt odlade, dvs helt utan kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel.

2010 Paul Dolan Zinfandel från Mendocino County, norr om  Sonoma, är en mycket trevlig bekantskap. Det finns gott om generös björnbärsfrukt, utan att det blir det minsta syltigt, och det finns en härlig pepprighet i avslutning. Där finns förvisso också en viss alkoholhetta då 14,5% slår igenom lite grann. Det är dock min enda invändning mot en i övrigt mycket sympatisk Zin. Den finns i beställningssortimentet för ganska överkomliga 139 kr, och slår enligt min mening alla standard-zins på Systembolagets hyllor, utom möjligtvis den något dyrare Seghesio Sonoma.

2 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Tack för tips, kan vara bra att damma av Zin-hyllan när grillen ska dammas av till våren ;).

Ha det bra

/David

Putte sa...

Hej David! Helt rätt. Den här blir perfekt till den första grillningen.