söndag 8 oktober 2017

Bloggen lever igen!

Detta är mitt första inlägg under 2017. Det har varit en lång paus. De flesta av mina vinupplevelser redovisas numera på Instagram @patrikriese. Det går snabbt och lätt att lägga upp en bild med några korta kommentarer, så det har numera blivit min huvudkanal för vinkommunikation. Följ mig gärna även där.

Ibland är det dock väldigt trevligt att få lägga ut texten lite mera, och då är bloggen oslagbar. Det har också hänt en hel del sedan sist, så nu finns det nya saker att skriva om. Efter fyra härliga år i Sydafrika, så ryckte vi under sommaren upp bopålarna igen, och flyttade till nästa exotiska destination, Mumbai (f.d. Bombay) i Indien. Något ljushuvud på huvudkontoret tyckte tydligen att Afrika var en bra uppvärmning för Indien, och det var det kanske också. Det är helt klart ett nytt stort äventyr på alla plan.

När det gäller vin så får man nog se flytten från det stolta vinlandet Sydafrika till Indien som en nedgradering, men det finns faktiskt indiska viner att tillgå, och det är nog främst dem jag kommer att skriva om framöver. Nu har jag ju en unik möjlighet att bli Sveriges förste och ende expert på indiska viner.

Jag kommer nog också att växla språk och skriva på engelska framöver. Jag har redan fått många besvikna kommentarer från sydafrikanska vänner som inte fullt kunnat följa mina vinäventyr i deras hemland. Dessutom så får nog den svenskspråkiga publiken för indiska vinkommentarer anses som något begränsad. Jag hoppas givetvis att många av mina nuvarande läsare vill hänga med på nästa kapitel ändå, och att en och annan engelskspråkig vinentuasiast kanske också hittar hit nu.

Häng med så kör vi! 

Inga kommentarer: