tisdag 16 juni 2009

Idag firar vi!


Idag borde jag korka upp en flaska god champagne. Ett mig närstående bilföretag har nämligen hittat en mycket spännande och positiv lösning på ägarfrågan, och detta är sannerligen värt att fira. Nu har jag dock några goda ostar på lut, så ett bra rödvin passar helt enkelt bättre än champagne. Därför skålar vi istället för svensk bilindustris framtid i glas fyllda med utmärkt Bourgogne.

Valet faller på 2002 Volnay Clos de Chênes 1:er Cru från Domaine du Chateau de Meursault. Doften domineras av körsbär med lite örtkryddor på toppen. I munnen en ganska fyllig röd frukt där körsbär fortfarande dominerar. Pulvriga tanniner fyller ut, och sedan en fin avslutning med kryddighet och lite kärnbitterhet. En härlig Bourgogne en tisdagkväll. Flaskan köptes på plats i Meursault för 31 euro.

Räkna aldrig ut Saab. Skål!

PS. Det blev faktiskt några droppar över som dricks ett dygn senare, och vinet är då ännu bättre. Generös fruktighet, sammetslen i munnen, men med kryddigt bett i eftersmaken. Detta går direkt in på årets topplista.

Inga kommentarer: