Efter en lynnig april-månad så blev det äntligen lite härligt vårväder. Då var det också dags att plocka fram grillen, men efter 10 års trogen tjänst så insåg vi att det var hög tid att uppgradera på detta område. Därför blev det idag dubbel grill-premiär, både säsongsstart och ny grill. Vi lyxade till oss med lite blodig oxfilé, med klyftpotatis och bearnaise. Det fungerar alltid!
Vinet som korkades upp till detta var 2009 Ridge Three Valleys. Det är en zinfandel-dominerad cuvée från Sonoma County. Zinfandel utgör 70%, men sedan finns också 10% Petite Sirah, 15% Carignane, 3% Grenache och 2% Mataro i blandningen också. Näsa och gom möts av mängder av härligt bärig frukt med björnbär, syrliga körsbär och lite blåbär. Detta är en riktigt uppfriskande zinfandel med fin balans mellan syrlighet och frukt, långt ifrån de allt för vanliga fruktbomberna på zinfandel-druvan. Detta är en klar favorit som dessutom kvalar in budget-kategorin i Ridge prislista. Det blir fler flaskor inhandlade vid nästa USA-resa. Denna köpte jag i Florida förra sommaren för runt 20 dollar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar