Vi hann med varmrätt också innan det var dags att promenera ner till brasan. Det blev en helt ljuvlig bouillabaisse med kärleksfullt hemlagad aioli. Till detta drack vi en Alsace-klassiker, 2009 Comtes d'Isenbourg Riesling Grand Cru Schoenenbourg. Smakrik, blommig med härliga pärontoner och precis lagom mycket syrlighet till fisken. Denna kostar 149 kr på Bolaget, i det helt vanliga ordinarie sortimentet.
Efter stilig sång, tal till våren och en rejäl brasa nere vid vattnet, återvände vi till bords. Nu var det dags för ostarna. Jag bidrog med parmesanostkräm och en härligt kletig, nästan flytande, Robiola. Denna italienska ost från Piemonte, gjord på både ko-, get- och fårmjölk skall ni definitivt prova om ni får en chans. Ostbutiken Mi Piace i Sickla brukar ha den. Förutom osten, så var jag också ansvarig för det röda vinet. Här tog jag med mig resterande flaskor av 2010 Cuvée du Vatican Côtes du Rhône Villages som recenserades på bloggen härom veckan. Den rönte allmän uppskattning bland ostätarna. Tack Pia och Per och alla glada gäster för en synnerligen trevlig Valborg.
Efter stilig sång, tal till våren och en rejäl brasa nere vid vattnet, återvände vi till bords. Nu var det dags för ostarna. Jag bidrog med parmesanostkräm och en härligt kletig, nästan flytande, Robiola. Denna italienska ost från Piemonte, gjord på både ko-, get- och fårmjölk skall ni definitivt prova om ni får en chans. Ostbutiken Mi Piace i Sickla brukar ha den. Förutom osten, så var jag också ansvarig för det röda vinet. Här tog jag med mig resterande flaskor av 2010 Cuvée du Vatican Côtes du Rhône Villages som recenserades på bloggen härom veckan. Den rönte allmän uppskattning bland ostätarna. Tack Pia och Per och alla glada gäster för en synnerligen trevlig Valborg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar