Till detta dricker vi ett av mina fyndviner från senaste Tysklandsvistelsen, nämligen 2009 Jacobus Riesling Trocken från Peter Jacob Kühn i Oestrich, Rheingau. Doften domineras av fräscha gröna äpplen, och i munnen en ren frisk smak med både härligt knivskarp syra och mineraltoner. Detta fungerar riktigt bra till de lena pilgrimsmusslorna.
torsdag 30 december 2010
Jacobus Riesling trocken
Våra nyårsgäster från Göteborg anländer en dag i förtid, så vi hinner köra en uppvärmningsmiddag. Jag upptäcker till min stora glädje en rejäl påse pilgrimsmusslor i frysen, så det får bli huvudingrediens. Vi fastnar för ett recept från Leif Mannerströms Skaldjursbok, Pilgrimsmusslor Provencale. Det går helt enkelt ut på att steka molluskerna i rikligt med olivolja tillsammans med scharlottenlök, champinjoner, salladslök, persilja och kopiöst mycket vitlök. Busenkelt och vansinnigt gott. Varenda droppe av den vitlöksstinna skyn sugs upp med hjälp av en nybakad baguette.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar