
Den senaste veckan har jag tillbringat på management-kurs i Istanbul. Det var en härlig stad att besöka, och visst fanns det gott om tillfällen att prova det lokala vinet också. Nästan alla restauranger serverar vin, men det är sällan som man får se en vinlista. Istället är det oftast bara frågan om det skall vara rött eller vitt, och sedan dyker ett enklare "husets vin" upp i glaset. Ett vin som hette
Angora var ett sådant, som jag ej kan rekommendera. Ett annat hette
Yakut, och det var ett litet steg upp i kvalitet, men ändå knappast imponerande. Det bästa vinet som jag stötte på under veckan hette
Karma Cabernet Sauvignon.
Det var helt OK, fullt i klass med t.ex. chilenska motsvarigheter, men ändå inget som lockade till köp (17 € på flygplatsen). Turkiskt vin är nog lite övervärderat, men visst är den Blå Moskén, med sina sex minareter, vacker!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar