För att fira återkomsten till Sydafrika efter Sverigesemester, så bjöd vi in den svenska kolonin i Dainfern till kalas. Trettio glada landsmän dök upp, så det var tur att det var knytis. Jag bjöd på nygrillad impalakorv och höll baren öppen. Med så många gäster så var det ett ypperligt tillfälle att få öppna en stor flaska. Jag hade en Jeroboam (3 liter) med 2005 Annandale Shiraz från Stellenbosch liggande på lut. Jag drog ut korken i god tid och luftade med hjälp av en rymlig karaff.
Det här vinet har legat inte mindre än 8 år på ekfat. Det är ofattbart länge, och borde resultera i att allt smakar träbit. Så är dock inte alls fallet. Den yppiga mörka Shiraz-frukten står emot ekfaten på ett imponerande sätt, och tanninerna är ovanligt sansade. Det var helt enkelt ett mycket gott vin, och den stora flaskan tömdes i rask takt. Så mycket trevligare än en treliters bag-in-box......
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar