onsdag 29 april 2009

Vintips - Tapiz Reserva Malbec


Jag är gräsänkling i 10 dagar, då hustrun roar sig i vår gamla hemstad Atlanta. Då rycker svärföräldrarna in och hjälper till med barnen, vilket underlättar vardagen väsentligt. Det gäller ju att hålla dem på gott humör, så vi korkar upp en flaska rött till lite brie-ost, i all enkelhet. Det blir ytterligare en april-nyhet som provas, nämligen 2006 Tapiz Reserva Malbec från Uco Vallley, Mendoza, Argentina. Druvorna (100% Malbec) kommer från vingården San Pablo Estate som ligger på hela 1300 meters höjd med Andernas toppar runt omkring. 

Färgen är djupt blålila, och doften domineras av björnbär, men jag finner också lite tobak och kaffe. Smaken ger mera björnbär, rätt rejäla tanniner och en viss kärnbitterhet i eftersmaken. Detta är gott, välgjort och säkert ett utmärkt matvin. Jag kommer att köpa fler flaskor och testa till grillsäsongen. Priset landar på 105 kr.

1 kommentar:

Per sa...

Det är verkligen ett ruskigt gott vin. FÖr 105 kr är det värt att köpa in 5-6 flaskor lagom till grillsäsongen.

Den 1:a maj släpper Systembolaget ett gäng till Tapiz:er i deras beställningssortiment. Värt att kolla in och testa, bl.a. ett billigare (05 kr) och ett för 169 kr.