lördag 25 september 2010

Vintips: Terre de Bussière

Vinimportören Bristly brukar skicka ut intressanta nyhetsbrev, och härom veckan kom en epistel med tipset att köpa vinet Terre de Bussière, från det i Sydfrankrike utmärkta året 2007. Producent av detta vin är Domaine de la Janasse, som annars är mer kända för sina Chateauneuf-du-Pape. Terre de Bussière är dock ett Vin de Pays de la Principauté d'Orange, med en druvblandning som domineras av Merlot, och kompletteras av Grenache, Syrah och Cabernet Sauvignon.

Det bloggades ganska flitigt om detta vin under sommaren, och lovorden har redan varit rikliga. Jag kan egentligen bara instämma. Man får en härlig mörk frukt, främst plommon, med viss örtighet och mineraler. Tanninerna har bra bett, och eftersmaken är härligt lång. Det är helt enkelt svårslagen kvalitet till det facila priset 109 kr.

Systembolaget e-beställning för beställningssortimentet är ju i detta sammanhang en välsignelse. Några knapptryckningar på datorn, så kommer vinet ett par dagar senare till närmaste bolag. Förhoppningsvis gör detta också livet lättare, och omsättningen högre, för alla ambitiösa vinimportörer som vill erbjuda ett sortiment utöver vad som får plats på systembolagshyllorna.


Inga kommentarer: