söndag 13 februari 2011

Domaine du Mas Rouge Vin de Pays d'Oc

Det är skön avkoppling att laga lite god mat under helgen. Söndagsmiddagen bestod av oliv- och citronbrässerad torsk. Det blev en härlig fiskgryta som också innehöll potatis, gul lök, vitlök, tomater och persilja. Hela familjen åt faktiskt med god aptit.

Receptet krävde också en deciliter vitt vin, och då fick vi ju offra oss, och dricka upp resten av flaskan till middagen. Domaine du Mas Rouge Vin de Pays d'Oc är ett enkelt vitt vin som faktiskt saknar årgångsbeteckning. Vi köpte det direkt på egendomen Mas Rouge, alldeles utanför Vic la Gardiole i somras. Vinet är gjort på muscat-druvor som vuxit bara några hundratal meter från Medelhavet. Dessa har sedan fått jäsa ut till ett helt torrt vin. Doften ger mest grapefrukt, och i munnen får man en ganska gles, men ändå frisk smak av citrus, men även lite aprikoser i bakgrunden. Det räcker inte riktigt för att matcha torsken, men som aperitif en het sommardag skulle detta vin fungera utmärkt.

Inga kommentarer: