onsdag 8 augusti 2012

Vinbutik i Beaune

Efter vingårdsbesöken blev det lunch och lite shopping i Beaune, innan fortsatt färd söderut mot Medelhavet. En butik man inte vill missa är Athenaeum. Den ligger mitt emot Hotel Dieu mitt i centrum. Det är framför allt en bokhandel med inriktning mot vinlitteratur, men här finns också vinprylar och tillbehör av alla de sorter. Längst in i lokalen ligger dessutom en "cave" med ett ganska litet men bra sortiment av lokala viner, både dyrgripar och enklare vardagsviner. Är man det minsta vinintresserad så går det lätt att tillbringa en timme här. Den här gången investerade jag i ett par utmärkt detaljerade kartor över vindistrikten i Bourgogne och Bordeaux.

5 kommentarer:

Per and Britt, BKWine sa...

Utan tvivel mer intressant för sina böcker och kartor än för sina viner!

-P

Putte sa...

Hej Per!
Jo, vinutbudet är ganska turistanpassat, om man säger så. Jag vill passa på att tacka dig och Britt för er fantastiska Languedoc-bok. Den har nu varit min guide och bibel under tre resor till området. Sakta men säkert har jag bockat av ganska många av de fascinerande vinproducenter som ni rekommenderar. Jag gillar verkligen ert upplägg, med bra beskrivningar av både geografi, viner och de spännande personligheterna bakom. Det konceptet får ni gärna applicera på fler vindistrikt. :-)

Per and Britt, BKWine sa...

Tack för positiva ord om Languedocboken! Vi är bra sugna på att göra en ny upplaga. Har upptäckt massor med ”nya” bra producenter sen vi skrev den!

-P

Per and Britt, BKWine sa...

PS: nytt projekt pa G med liknande upplagg.

Putte sa...

Spännande!!