söndag 8 februari 2009

Vintips - Innocent Bystander

Lördagskvällen tillbringades hos goda vänner i Bromma. De lagade utsökt mat åt oss, och jag bistod med vinerna. Det är en arbetsfördelning som brukar fungera. Vi började med en flaska 2006 J. Lohr Seven Oaks Cabernet Sauvignon, ett vin som jag skrivit om tidigare. Det smakade mycket bra även denna gång, nu till en mozzarella och tomatsallad. 

Till huvudrätten, en fläskfile späckad med parmaskinka och gorgonzola, blev det australiensiskt, men med viss italiensk inspiration. Vi drack nämligen 2005 Innocent Bystander Bleeding Heart Sangiovese Merlot. Detta vin kommer från en av Australian Wine Clubs hemleveranser. Det är en cuvee bestående av 48% Sangiovese, 42% Merlot och 10% Cabernet Sauvignon. Druvorna kommer också från olika områden i Australien: Sangiovese från McLaren Vale och North East Victoria och Merlot från Yarra Valley, där också vinproducenten håller till.

Vinet är härligt fruktigt med plommon i både doft och smak. Detta kompletteras av lite körsbär, och mjuka tanniner i en fin avslutning. Riktigt gott nu, men det kan nog bli ännu bättre med ett par år i källaren. Det är också ett bra matvin som matchar den smakrika fläskfilen väl. Australian Wine Club tar 147 kr flaskan. 

Inga kommentarer: