fredag 19 november 2010

Opus One till rea-pris

Nu har jag tillbringat en vecka på Burg Warberg, ett medeltida slott en bit utanför Braunschweig i norra Tyskland. Här är det tysk husmanskost och pilsner som gäller, så de stora vinupplevelserna väntar jag fortfarande på. En kväll hann jag dock smita iväg till Braunschweig för lite shopping, och då hamnade några flaskor i varukorgen.

Jag gick i vanlig ordning ner i källarvåningen på varuhuset Karstadt, och botaniserade i deras vinhörna. Där fångades min uppmärksamhet av en röd rea-lapp i det låsta skåpet med fin-vinerna. Napa Valley-ikonen 2000 Opus One nedsatt från 209 € till 99 €! Även 99 € är normalt på tok för mycket pengar för en flaska vin, men något skall man ju spendera utlandstraktamentet på, så jag slog till ändå. Av bara farten fick jag med mig en spännande bourgogne också, 2002 Hospices de Beaune Pommard Cuvée Billardet, för betydligt mer humana 29 €. Dessa dyrgripar kommer så småningom att transporteras hem till Sverige, men först skall jag tillbringa ytterligare två veckor på detta slotts-internat.

2 kommentarer:

Gunnar sa...

Vilket fantastiskt bra pris för Opusen.Hoppas det inte betyder dåligt lagrad(varav rea)
Lite avundsjuk!!!

Putte sa...

Gunnar! Jag är ganska nöjd med inköpet, och hoppas innerligt att lagringen har varit OK. Jag har köpt lite äldre viner (Bourgogne) förr på Karstadt, och det har aldrig varit några problem hittills. Opusen kommer nog att korkas upp ganska snart, så då får vi svaret.