Dagen före julafton är det österrikiskt tema på Hotel Salzburger Hof. Alla kypare är uppklädda i lederhosen och dukningen går helt i rött och vitt. Givetvis serveras även en rejäl wienerschnitzel till varmrätt. I denna miljö måste man ju också dricka österrikiskt, men husets röda zweigelt känns lite för vek. Istället hittade jag 2008 Small Hill från Leo Hillinger i Burgenland. Detta är en cuvée bestående av 50% Merlot, 25% Pinot Noir och 25% St. Laurent, som inte sett skymten av ek, utan uppfostrats i ståltankar. Man får mörka bär, och en ganska mjuk munkänsla, men ändå lite diskreta tanniner i bakgrunden. Det fungerade faktiskt riktigt bra till kalvköttet. Besök gärna www.leo-hillinger.com, så får ni se ett exempel på en vinentreprenör som är minst lika duktig på varumärkesbyggande, design och marknadsföring, som själva vinproduktionen.
lördag 25 december 2010
Small Hill
Dagen före julafton är det österrikiskt tema på Hotel Salzburger Hof. Alla kypare är uppklädda i lederhosen och dukningen går helt i rött och vitt. Givetvis serveras även en rejäl wienerschnitzel till varmrätt. I denna miljö måste man ju också dricka österrikiskt, men husets röda zweigelt känns lite för vek. Istället hittade jag 2008 Small Hill från Leo Hillinger i Burgenland. Detta är en cuvée bestående av 50% Merlot, 25% Pinot Noir och 25% St. Laurent, som inte sett skymten av ek, utan uppfostrats i ståltankar. Man får mörka bär, och en ganska mjuk munkänsla, men ändå lite diskreta tanniner i bakgrunden. Det fungerade faktiskt riktigt bra till kalvköttet. Besök gärna www.leo-hillinger.com, så får ni se ett exempel på en vinentreprenör som är minst lika duktig på varumärkesbyggande, design och marknadsföring, som själva vinproduktionen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar