söndag 30 januari 2011

Fiskgryta och riesling

Igår var vi på en mycket trevlig middag hos familjen S i Bromma. Det var lite knytkalas, så vi bistod med vin och efterrätt. Värden bidrog dock också med dryck, för vi fick minsann ett glas NV Taittinger Brut Reserve i handen så fort vi kom innanför dörren. Det kallar jag ett gott välkomnande. Detta är en härligt fyllig champagne, med brödighet i doften och smak av både äpple, citrus och viss nötighet. Helt enkelt en bra start på kvällen.

Väl till bords så serverades en gudomligt mustig fisk- och skaldjursgryta med aioli. Det var underbart gott. Jag hade tagit med mig 2008 Georg Breuer Terra Montosa, och denna Rheingau riesling matchade maten väl. Doften påminde mer om gråpäron än citrus den här gången, och syran i munnen var också lite nedtonad, men gott ändå.

Efterrätten bestod av en riktigt lyckad key lime pie i äkta USA-stil, med ett generöst marängtäcke. Till detta drack vi Mas Renée Muscat de Mireval, från vår favoritby i Languedoc, Vic-la-Gardiole. Se tidigare blogg om detta vin här. Ljuvliga sommarminnen återkom.

Tack för en mycket trevlig kväll i Bromma!

Inga kommentarer: