I torsdags så var det 2003 Stellekaya Merlot som fick ledsaga en mustig fläskfilegryta i den norska fjälllägenheten. Doften ger intensiv röd frukt, dominerat av plommon, men också lite kryddighet och en liten dragning åt tjära. I munnen får man mera varm, söt frukt, trots att vinet är helt torrt. Tanninerna är väl integrerade och mjuka, men ger ändå stadga åt den maffiga frukten. Detta är ett vin helt i min smak, och en glad överraskning. Jag tackar Australian Wine Club som mot skälig betalning har levererat denna godbit.
söndag 1 mars 2009
Vintips - Stellekaya Merlot
Det har inte blivit mycket tid över för vinbloggande den senaste veckan tyvärr. Arbetet har slukat den mesta tiden, och tyvärr också inkräktat på det planerade sportlovet. Istället för en vecka så blev det bara två dagar i fjällen för min del i år. En av dessa dagar förgylldes dock av ett riktigt välsmakande vin från Sydafrika. Producenten heter Stellekaya och ligger i Stellenbosch. Man kallar sig själv "boutique winery" och köper in druvor från vinodlare i sluttningarna kring staden. Man fokuserar på röda viner, och erbjuder tre blends, uppkallade efter stjärnbilder, och tre rena endruvsviner på Cabernet Sauvignon, Merlot respektive Shiraz.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar