
Till den marinerade fläskfilén plockade jag fram två pålitliga röda från Systembolagets standardsortiment. Som av en händelse kvalar bägge två dessutom in precis under hundralappen i pris. Vi inledde med portugisen 2007 Vila Santa. Den har just släppts i ny årgång, och levererar stabilt fortfarande. Man får en kryddig doft, tydlig fatkaraktär med lite björnbär. Björnbären går igen i smaken, nu med lite vanilj på toppen. Vinet passade perfekt till det grillade köttet.
Vin nummer två var 2006 Allegrini Valpolicella Superiore, som jag redan smakade i april. Den charmiga körsbärsfrukten finns kvar och det smakar utmärkt att sippa på även efter det att köttet är uppätet.
2 kommentarer:
Testat Monti Garbi. Mitt favoritvin för 99:-
http://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=5328&Butik=0&SokStrangar=
Japp, testad och med beröm godkänd. Platsar definitivt i denna församling.
Skicka en kommentar