onsdag 28 maj 2008

Vintips - B.R. Cohn

Här kommer en första vinrapport från Detroit. Jag gjorde i tisdags ett snabbesök hos min gamla trogna leverantör av viner då vi bodde här, dvs Holiday Market i Canton. Detta är egentligen en "vanlig" mataffär, men de har definitivt specialiserat sig på gourmet-segmentet av marknaden. Detta innebär dignande delikatess-diskar, och ett utomordentligt bra vinutbud.

Jag fastnade genast framför Cabernet Sauvignon-hyllan, och fann där till min stora glädje ett favoritvin, B.R. Cohn Silver Label Cabernet Sauvignon. B.R. Cohn är ett liten familjeägd vingård alldeles norr om staden Sonoma i Kalifornien. Vi var där och besökte dem på plats för ett tiotal år sedan, och provade oss då igenom sortimentet.

Själva vingården heter Olive Hill Vineyard, och den ligger också mycket vackert på en kulle, bevuxen med både olivträd och vinrankor. När man stiger in i provningsrummet, häpnas man över väggdekorationerna som består av guld- och platinumskivor i stor mängd. Förklaringen till detta är att Bruce Cohn, vingårdens grundare, också står med ena benet i musikbranschen. Ända sedan 60-talet har han varit manager åt det inte helt okända bandet Doobie Brothers, därav skivorna på väggarna.

B.R. Cohn Silver Label säljs för drygt $ 20 i USA, om man kan hitta den, och det är prisvärt för en riktigt bra California Cabernet Sauvignon. Om man är villig att spendera det dubbla på en flaska, dvs ca. $45, då får man den vingårdsbetecknade B.R. Cohn Olive Hills Vineyards Gold Label.  Detta är också ett mycket bra vin, men för min del blev det ett par flaskor Silver Label den här gången.

Inga kommentarer: