Förutom Jonas utsökta mat, och en stimulerande middagskonversation, så blev det ju också en del vin under kvällen. Som aperitif inledde vi med Bestheim Pinot Gris Reserve, från Alsace. Ett kryddigt friskt vin med viss sötma, som fungerar utmärkt som "pratvin", men det har också kraft nog att tackla asiatisk mat. Till förrätt serverades en god sallad med chevre-toast. Vi drack då Concannon Syrah från Central Coast i Kalifornien. Ett fruktigt vin med toner av mörka bär. Det matchade chevre-osten väl, men skulle också kunna passa utmärkt till en grillad köttbit. Varmrätten bestod av pocherad rödtunga i en mycket god ljus sås. Den innehöll en hemlig ingrediens, som vi förgäves gissa länge på, innan Jonas avslöjade att han hade hällt Sauternes i såsen. Till fisken drack vi Louis Jadots Couvent des Jacobins Bourgogne Blanc. Det är en torr, frisk Chardonnay med viss fatkaraktär, i typisk Bourgogne-stil, och för att vara Bourgogne, också ett mycket humant pris. Eftersom Sauternes-vinet hade gått åt till såsen fick det bli portvin till desserten. Chokladmoussetårta med ett glas Graham's Six Grapes var minsann ingen dålig avslutning. Ett stort tack till Jonas och Kerstin för gästfriheten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar