För någon vecka sedan hade jag ett ärende i stan, och sprang då förbi vinkällarbutiken på Regeringsgatan för att se om det fanns något intressant kvar på hyllorna efter maj-släppet. Jag kom därifrån med en spontaninköpt flaska
2006 Ojai Vineyard Syrah Santa Barbara County. Den provar vi i kväll till en asiatisk oxfilé. Vad är då en asiatisk oxfilé undrar ni då säkert. Jo, då serverar man köttet med kokosris och en rödvinssås spetsad med en ordentlig dos ingefära. Jag kan intyga att det är riktigt gott.
Vinet fick lufta sig i karaffen i ett par timmar, för att vara redo för oxfilén. Doften skänker ymnig mörk frukt, främst björnbär och mycket mogna körsbär. Denna generösa frukt går också igen i smaken, men med en viss hetta från alkoholen, och ett ordentligt lakrits-bett i avslutningen. Det finns också gott om tanniner, och ett par år till i källaren hade nog inte skadat, även om det smakar riktigt gott redan nu. Det finns några få flaskor kvar i landet, och priset är 259 kr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar