söndag 18 juli 2010

Mas Olivier och lammkotletter

Under tiden här vid Medelhavet i 35-gradig hetta, så har det mest blivit vatten och några lätta roséviner till måltidsdryck. Men idag fixade jag till några goda lammkotletter på grillen. Först hade de fått bada ordentligt i en marinad med olivolja, örter och rikligt med vitlök. Det blev riktigt gott, men denna kost kräver annat än rosé.

Jag plockade fram en nyinköpt flaska från distriktet Faugères, 2007 Mas Olivier. Detta är inget märkvärdigt vin. Man får det för ca. 7 € i snabbköpet, men ack så gott ändå. Varm sötmogen mörk frukt, men bra syra och mjuka tanniner som håller allt i balans, och sedan det lilla lakrits-salta i avslutningen. Mums! Nu har vi snart varit en vecka i Languedoc, och jag blir mer och mer förtjust för varje dag som går.

Inga kommentarer: