Jag sköljer ner musslorna med en halv flaska god Alsace-riesling från producenten Willy Gisselbrecht, årgång 2007. Friska syror som lätt tacklar grädden och löken i musselspadet. Gröna äpplen och grapefrukt på köpet. Mums!
fredag 31 oktober 2008
Belgien och Alsace....i Paris
Nu under höstlovet så gör jag och mellan-sonen en liten helgutflykt till Paris. Det är underbart att resa med en 8-åring, för han är så nyfiken på allt, och det väntar nya äventyr runt varje gathörn. Eiffel-tornet stod högst upp på önskelistan, så vi sprang upp och ner i regn och blåst. Sedan var aptiten stor, så det gällde att snabbt hitta en restaurang som var gångbar. Valet föll på "Leon de Bruxelles", som specialiserat sig på den belgiska nationalrätten moules frites. Originalrestaurangen "Chez Leon" ligger ett par kvarter från Grande Place i Brussel. Franchise-restaurangerna utspridda över Paris erbjuder inte riktigt samma charm, men musslorna är alltid utmärkta, och pommes frites har aldrig någon 8-åring tackat nej till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar