Ikväll blir det sydamerikanskt, närmare bestämt Argentina och distriktet Mendoza. Vi dricker 2005 Vina Cobos Cocodrilo Cabernet Sauvignon till lite grillad fläskfilé. Vinet är inhandlat i USA för ca. 20 dollar, och lär vara svårt att få tag på på Systemet. Producenten Vina Cobos är ett samarbetsprojekt mellan den amerikanske vinmakaren Paul Hobbs, och hans två argentinska partners, Andrea Marchiori och Luis Barraud. Efter en snabb kik på deras hemsida så listas inte längre Cocodrilo, så produktionen har kanske upphört av just detta vin.
Det är lika bra att säga det med en gång, vinet är en riktig fruktbomb. Doften bjuder generöst på mörka bär, och väl i munnen så samsas både björnbär, bigarråer och svarta vinbär om utrymmet, tilsammans med ektoner. Det finns rätt ordentliga tanniner i bakgrunden som stramar upp lite grand, men frukten dominerar annars totalt. Ogenerat (och onyanserat) publikfrieri, men det gör definitivt inte ont att dricka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar