I helgen bjöds vi på en synnerligen välsmakande middag hemma hos M & K. M hade dessutom den goda smaken, i sedvanlig ordning, att servera en bra Bordeaux. Den här gången fick vi avnjuta 2003 Chateau Giscours, 3:e Cru från Margaux. När jag senast drack detta vin så var det årgång 1988 som stod på bordet, så nu är det en betydligt yngre upplaga som skall provas.
Doften domineras av ungdomlig mörk frukt, och jag fångar upp både körsbär och svarta vinbär. I munnen slår en rejäl strävhet emot en, men den balanseras av en fortsatt mycket generös frukt, som ger en lång behaglig eftersmak. Syrorna är relativt låga. Efter lite luftning i glaset öppnar vinet upp sig ännu mer och blir mycket njutbart. Till mat, och med lite luftning, så är det väl drickbart redan nu. Tack M för ytterligare en fin Bordeaux-upplevelse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar