söndag 9 november 2008

Vintips - Hattenheimer Schutzenhaus


En snustorr, friskt syrlig tysk Riesling från Rheingau för 75 kr. Låter det för bra för att vara sant? Nu har jag smakat den flaska jag köpte för någon vecka sedan i samband med november-släppet, och den infriar alla förväntningarna. Håll i er nu: 2007 Weingut Karl Joh. Molitor Hattenheimer Schutzenhaus Riesling Kabinett Trocken är det fullständiga namnet på vinet, som definitivt är värt att lägga på minnet. Doft av gröna äpplen, och sedan en härligt frisk smak med citrus och mineraler. Det smakade mycket bra till pasta med kräftstjärtssås. Detta är som sagt en tillfällig nyhet från november, men det finns gott om flaskor på Systembolag i hela landet. Jag skall handla några fler. 

2 kommentarer:

konjären sa...

Hej där - trevlig spalt! Jag provade nyss Hattenheimer etc, etc med ungefär samma resultat som du. För sitt pris är det mycket drickvänligt, om än jag tycker att prisskillnaden mot t ex Georg Breuers riesling sauvage märks.

När jag funderade på lämplig mat till det så for tanken i väg till en linguini med gräddig sås med vitt vin, spänstiga räkor och kanske lite lime. Känns som en klockren kombo!

Putte sa...

Tack för din kommentar. Kul att du också gillade det. Matkombinationen du föreslår får det onekligen att vattnas i munnen.

Jag reser till Tyskland imorgon, och hoppas få tid att besöka Georg Breuer, och kanske hitta något ännu bättre än Riesling Sauvage. De gör ju en hel del bra viner....