lördag 30 januari 2010

Sommarens Frankrike-resa

Familjen har nu lagt upp sommarens semesterplaner. Vi kommer att testa att byta bostad med en fransk familj via förmedlingen Intervac. Det här är första försöket, och det skall bli riktigt spännande. Vi har nu fått kontakt med en familj i den lilla byn Vic-la-gardiole, som ligger vid Medelhavet, ca. en halvtimme söder om Montpellier. Här kommer vi att befinna oss mitt i Languedoc-Roussillon, och på bekvämt avstånd från södra Rhône-dalen. Vi bilar ner, så både Alsace och Bourgogne passeras dessutom på vägen. Det vattnas redan i munnen, och bilen kommer garanterat att vara välfylld på vägen hem. Alla tips på lämpliga vingårdsbesök mottages tacksamt.

4 kommentarer:

Ingvar Johansson sa...

Hej Putte ! Jag kan rekommendera Lichtlé och Leon Boesch i Alsace. St Jean du Barroux i Ventoux. Vänder du dig dit kan du dessutom säkert få bra tips om andra besöksvärda producenter

Putte sa...

Stort tack Ingvar. Jag har aldrig besökt Alsace tidigare, så ett stopp där kommer att vara givet. Sedan lär ju favoritstaden Beaune i Bourgogne få ett besök också.

johann sa...

Brukar besöka Alain Jaumes gård mellan Châteauneuf-de-Pape och Orange, samt Mittnacht-Klack i Riquewihr.

Må väl/johann

Putte sa...

Tack Johann!
Alain Jaumes viner har jag druckit, så det låter som ett mycket trevligt stopp, och Alsace kommer jag inte heller att missa.