fredag 2 juli 2010

Midsommar på Brännö

I år hade vi glädjen att få fira midsommar med goda vänner på Brännö i Göteborgs södra skärgård. Hela midsommarafton kändes som att vandra omkring i en svensk turistbroschyr med blå himmel, vajande flaggor, vacker midsommarstång, hav och grönska. Det blev sill och nubbe till lunch, men framåt kvällen plockades grillen fram, och jag kunde bidra med ett gott grillvin. Valet föll på 2007 Windsor Three Vines. Detta är ett generöst vin från Kalifornien, med den något ovanliga druvblandningen syrah, carignan och zinfandel. Man får massor av härlig mörk frukt i form av plommon och björnbär. Sedan finns det en angenäm avslutning med salt lakrits. Detta fungerar utmärkt till sommarens grillkvällar, och rönte allmän uppskattning runt bordet. Systembolaget tillhandahåller för 99 kr.

Till efterrätt blev det givetvis jordgubbar, och då tycker jag att man bör dricka Moscato d'Asti till. Detta pärondoftande vin som smakar piggelinglass är alltid en höjdare i kombination med bär. Nu blev det budgetvarianten Nivole, som går lätt att hitta på de flesta systembolag, och man får en halvflaska för ytterst rimliga 69 kr. Skål för midsommar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Kan bara hålla med om att Windsor Three Vines med sin lakritskaraktär var till stor belåtenhet till det grillade. Vad gäller efterättsvinet (sportdrycken)var det också en trevlig och pigg bekantskap tillsammans med jordgubbarna. Tack för bra val.

Välkomna åter! Kristian

Putte sa...

Det var en kalas-dag från morgon till kväll. Tack för gästfriheten!